Update samenwerking met PG Ouwsterhaule-Scharsterbrug Update samenwerking met PG Ouwsterhaule-Scharsterbrug
UPDATE SAMENWERKING MET PG OUWSTERHAULE-SCHARSTERBRUG

Op 11 januari jl. hebben de kerkenraden van Sintjohannesga/ Delfstrahuizen  en Ouwsterhaule/Scharsterbrug weer een gezamenlijk overleg gehad over de samenwerking tussen de beide gemeenten.
Tijdens dit overleg hebben we gesproken over hoe het idee van samenwerken is ontvangen door de gemeenteleden. In beide gemeenten waren de reacties positief.
Inmiddels zijn de gezamenlijke catechisaties opgestart. De jongste groep zit in Sintjohannesga waar Willem Maat de leiding op zich heeft genomen, de oudste groep zit in Ouwsterhaule, ds. Wim Warnar heeft deze groep onder zijn hoede.
Ook is de eerste gezamenlijke kerkdienst geweest, de Kerstnachtzangdienst in Sintjohannesga. Ds. Wim Warnar ging voor in deze dienst, de organisatie en de taken tijdens de dienst waren verdeeld over gemeenteleden van beide gemeenten. Het was een hele mooie dienst en iedereen was tevreden over de samenwerking hierin.

Er is tijdens het overleg ook gesproken over hoe nu verder. Hoe nu verder in de nabije toekomst maar ook hoe zou het er uit kunnen zien over 10 jaar. Voor de nabije toekomst kunnen we denken aan het gezamenlijk vieren van kerkdiensten, bv. de Hemelvaartsdienst, Startzondag, Zangdienst in Ouwsterhaule op 4e Advent en de Kerstnachtzangdienst in Sintjohannesga. We zouden ook de Bijbelkring samen op kunnen pakken of een bijzondere dienst voor de jeugd organiseren. Heeft u misschien ideeën, deel ze vooral met de kerkenraad.

Hoe zou het er voor ons over 10 jaar uit kunnen zien? We gaan dit in beide kerkenraden apart bespreken. De toekomst, samen en naast elkaar. Het liefst zo concreet mogelijk formuleren hoe we de toekomst zien. Heeft u hierover ideeën of mogelijk toch wat bedenkingen, deel ze vooral met de kerkenraad. Op basis van de uitkomst van deze toekomstvisie lijkt het ons goed een intentieverklaring te beschrijven tussen beide gemeenten.
Tot zover de update.
A.s. 5 juni is het volgende overleg in de kerksalon in Ouwsterhaule.
Mocht u vragen hebben neem dan gerust contact op.
Sintjohannesga / Delfstrahuizen, Jan Jaap van der Veen
Ouwsterhaule / Scharsterbrug, Jelly Oenema
We houden u op de hoogte!