Catechese Catechese

De catechese wordt verzorgd door gastgezinnen en gastsprekers. De groepen komen bij elkaar in het huis van een gastgezin. De jongste catechesegroepen komen tweewekelijks bij elkaar, de oudste groepen iedere maand. Meestal wordt er op verzoek van de groep een gastspreker uitgenodigd, die de invulling van de avond verzorgt. De invulling was in de afgelopen seizoenen heel divers.

Wie kan gastspreker zijn? In principe iedereen die de verbinding weet te leggen tussen geloof en dagelijks leven. Vanuit je werkveld, als vrijwilliger, vanuit een hobby of... noem maar op. Wat zie je bijvoorbeeld in de natuur terug van de invloed van God en hoe beleef je dat? Of in muziek? Wat kom je tegen in je dagelijkse werk in onderwijs of zorg? Hoe vaak roept dat niet vragen op? Hoe ga je daar mee om? Welk Bijbelgedeelte inspireert je, en op welke manier? Wij allen zijn gezegend met talenten, laten we er voor zorgen dat die talenten niet onbenut blijven maar dat ze ten goede komen aan het werk in Sintjohannesga-Delfstrahuizen. Twijfel je of je mee wilt doen, dan kun je voor meer informatie terecht bij dominee:

  • Wilt u, wil jij ook een steentje bijdragen als gastspreker?
  • Neem dan contact op met Thea van Aurich, zij verzorgt de coördinatie van de sprekers en de catechesegroepen. T: 0513-850650
terug