Jong Keardels Klub Jong Keardels Klub

Roepnaam JKK

De JKK is ontstaan in 1994 nadat een groepje mannen de kelder in de Rank in een winterseizoen hadden omgebouwd tot “ jeugdhonk”. Toen dat klaar was vond men dat eigenlijk jammer omdat het altijd beregezellig was. Tegenwoordig zou men zeggen “cool”.

Daarom is op 14 januari 1994 de eerste vergadering uitgeroepen hoe we een en ander vorm zouden geven. De steekwoorden waren toen: gezellig, discussie, één keer per 14 dagen, reisje, wat fris e.d., niet de nacht uit, spreker, ongedwongen, geen plicht, wel zelfdiscipline, muziek, oriëntatie, meningsvorming, enz. voor 30 tot 50 jarigen. Zoals jullie wel begrijpen is de leeftijdsgrens naar boven mee gegroeid omdat men wel graag lid wil blijven en de meesten van ons al ruim boven de 50 zijn.

Uiteindelijk is daar ontstaan een mannengroep van ongeveer 20 mannen welke 6 a 7 keer per winterseizoen op vrijdagavond om 20:30 bij elkaar komen in de kelder van “de Rank” en waarbij iedere avond een spreker wordt uitgenodigd. We beginnen met een bakje koffie en sluiten af onder het genot van een hapje en een drankje waarbij we nog even de toestand in ”de wereld” doornemen.

Dan hebben we nog een jaarlijks uitje, waarbij de jonge fammen ook mee mogen, welke we meestal afsluiten met een BBQ. Tevens assisteren we bij de jaarlijkse rommelmarkt. En helpen we met klussen aan de kerkelijke gebouwen en terreinen.

Er is een speciale commissie die toekomstige leden moet “keuren”, wat zo nu en dan nieuwe leden oplevert, zodat de club nog jaren vooruit kan.

Groetnis,
Douwe Oenema (secretaris JKK)
 

terug